Project: Odyzeeschool - Kloetinge

De OdyZeeschool te Kloetinge kan met de eer strijken. Dit is namelijk de eerste school in Nederland die gebruik maakt van een passieve leskeuken, geleverd door Hakvoort Professional Zeeland bv.

Deze REC-4 school (regionaal expertise centrum cluster 4) voor SO en VSO biedt onderwijs op maat aan voor leerlingen met psychiatrische problemen. Het onderwijs wordt in een rustige en veilige leeromgeving aangeboden om zo het leerproces verder te bevorderen.

In de leskeuken van de school zijn alle onderdelen aanwezig voor de bereiding van voedsel, opslag materialen en de schoonmaak (zowel was- als vaatwasmachine). De keuken is geheel opgebouwd uit duurzame RVS en volkern materialen.

Speciaal voor deze type leerlingen heeft de keukeninrichting een rustige kleurstelling en bevat strakke lijnen. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige prikkelingen bij de leerlingen opgewekt worden. Bijzonder is dat de OdyZeeschool de eerste passieve school van Nederland is. De school is ontworpen volgens de Passief Bouwen Keur en voldoet tevens aan de norm Frisse School klasse A.

Terug naar overzicht